Socialdemokraterna hotar jobben och valfriheten

1. Hur skulle Löfvens skattechock på 30 miljarder slå mot jobb och företagande runtom i Sverige?

 

Socialdemokraternas förslag lägger bördor på företag och hushåll som riskerar att hota återhämtningen. Det slår mot jobben i ett redan känsligt konjunkturläge.

 

- Fördubblade arbetsgivaravgifter för unga (14,2 mdkr) och fördubblad restaurangmoms (5,4 mdkr)

I svåra tider drabbas de med svag förankring på arbetsmarknaden värst. Just då vill S höja trösklarna ytterligare för unga genom fördubblade arbetsgivaravgifter och fördubblad restaurangmoms.

 

- Lastbilsskatt (4 mdkr)

Om S fick bestämma så skulle godstransporterna på lastbil bli dyrare med cirka 140 000 per lastbil och år. I slutändan är det livsmedelskonsumenterna som riskerar att betala detta genom högre matpriser.

 

- Högre bolagsskatt (7,6 mdkr)

Socialdemokraternas skattechock försämrar kraftigt näringsklimatet.

 

Stefan Löfven vill till och med höja skatterna mer än vad Mona Sahlin (16 mdkr) och Håkan Juholt (22 mdkr) ville.

 

2. Ansvarslöst av S att lova allt till alla.

 

I ett läge där det är särskilt viktigt att satsa på jobb, företagande och kunskap, väljer S i stället att ställa ut dyra löften och förväntningar, utöver det som finns i deras senaste budgetmotion. Socialdemokraterna och Stefan Löfven har valt att inte ange kostnaderna för dessa ofinansierade förslag, men slutnotan riskerar att landa på flera miljarder kronor. Om inte löftena ska svikas eller de offentliga finanserna äventyras, kommer det att krävas ytterligare skattehöjningar.

 

3. Varför vill S att kommunpolitikernas makt sätts framför människors valfrihet?

Reformerna för ökad mångfald och stärkt egenmakt har ökat människors möjligheter att välja vad som passar de egna behoven bäst och öppnat upp för ökad innovation och nya arbetstillfällen inom välfärden. I stället för att fortsätta utveckla och stärka människors egenmakt, vill Stefan Löfven och Socialdemokraterna vrida tillbaka klockan och minskamänniskors möjlighet att själva välja skola eller utförare av vård och omsorg.

Tony Andersson

Oppositonsråd (m)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0