Förslaget på ny översiktsplan stoppas av Socialdemokraterna pga nordvästra järnvägsalternativet.

Arbetet med att få fram en ny aktuell översiktsplan har pågått sedan 2006. När man nu hade ett färdigt förslag som skulle ställas ut, valde (S) att lägga den på is med motiveringen att man inte kunde ta den eftersom Järnvägutredningen inte var klar. Det kan innebära i värsta fall en fördröjning på upp till 2 år.
Vi i opposition blev förvånade över detta beslut och motiveringen, om man bara funderar kring det arbete och kostnader som är nerlagt till dags datum rör det sig säkert om 1000-tals timmar och úpp mot ca 1.5 mkr. Det intressenta i detta är att järnvägens framtida placering endast utgör 1/6 av hela översiktsplanen. Allt övrigt i planen rör alltså andra delar av kommunen och alla dess utvecklingsområden.

En aktuell översiktsplan är av stor vikt för en kommun, den innehåller sådan information om nya företagsområden, bostadsområden, natur, mm. Som för tilltänkta intressenter kan vara en avgörande faktor om man väljer Timrå kommun som etableringsort eller bostadsort. Den nuvarande översiktsplanen är från 90-talet och är inte så aktuell.

Tony Andersson (m)
Oppositionsråd
Timrå kommun


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0